Postoji nekoliko razloga zašto je vašoj #web stranici/shopu potreban #SSL certifikat. Najvažniji razlozi su:
1. Sigurnost
Online kompanije i web stranice koje od svojih korisnika traže lične podatke trebaju #SSL certifikate.
#Web je evoluirao tako da kompanije sada pohranjuju osjetljive informacije. Ti podaci predstavljaju riznicu za sajber kriminalce i počinitelje krađe identiteta koji traže #web stranice sa slabim sigurnosnim standardima.
#SSL certifikati osiguravaju da sve, od pristupnih podatkat za prijavu do online transakcija, ostane sigurno od lažiranja, krađe identiteta i drugih vrsta napada.
Također, #SSL certifikati ulijevaju povjerenje kod prosječnog korisnika interneta. Kada vide katanac, on im govori da pretražuju sigurnu stranicu koja cijeni osjetljive podatke o klijentima.
2. Viši rang na pretraživaču
Google je 2014. godine na svom blogu naveo da će koristiti #HTTPS kao signal za rangiranje. Drugim riječima, tražilica bi počela rangirati web stranice sa #SSL certifikatima na bolje pozicie.
#Google-ov razlog za ovo ažuriranje algoritma bio je razumljiv i plemenit: “Da svi budu sigurni na webu.” Pretraživač nije želio slati korisnike na nezaštićene i potencijalno štetne #web stranice.
Ako vaša #web stranica nema #SSL certifikat, postoji rizik da zaostane za web lokacijama koje ga imaju. A imajući u vidu da 75% ljudi nikada ne skroluje preko prve stranice #Googla, što se više rangirate , to bolje.
3. Poboljšajte sigurnost #web stranice
Ako vaša web stranica nema #SSL certifikat, posjetiteljima će pružiti loše korisničko iskustvo, koje direktno utiče na #SEO .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

© 2015-2023 WEbagent SArajevo. All rights reserved.