U digitalnom svijetu, gdje prvi dojam često određuje korisničko iskustvo, web stranice su ključni element. Kako bismo vam olakšali praćenje najnovijih trendova, definisali smo pet trendova koji će dominirati u web dizajnu 2024. godine. Ovi pet trendova ne samo da čine web stranice vizualno privlačnijima, već i poboljšavaju ukupno iskustvo.

1. Tipografija u pokretu

Potreba za dinamikom postat će sve izraženija u web dizajnu 2024. godine pa će tako jedan od trendova biti kinetička tipografija koja će u bitnim dijelovima zamijeniti statičan tekst. Kinetička tipografija predstavlja animiranje, odnosno pomicanje teksta što privlači pažnju posjetitelja čim uđu na web stranicu i doprinosi atraktivnosti web stranice. Ova vrsta tipografije svoju je popularnost stekla još 1960-ih godina kada se prikazivala u igranim filmovima.

2. Funkcionalnost i tamni način rada

Zbog sve češćeg gledanja u zaslone i povećanog naprezanja očiju, tamni način rada postat će sve značajniji budući da isti smanjuje naprezanje očiju. Uz svoju funkcionalnost, tamni način rada ima i svoju estetsku funkciju jer ostavlja dojam moderne web stranice.

3. Minimalistički dizajn

Elegantna i čista sučelja, jednostavna navigacija, učinkovito korištenje prostora, precizna tipografija i ograničena paleta boja svoju dominaciju pri dizajnu web stranica nastavit će i u 2024. godini. Minimalističkim pristupom stvara se bolji angažman korisnika i poboljšava se čitljivost što ujedno pridonosi bržem vremenu učitavanja web stranice.

4. Interaktivnost u fokusu

Korisnici su sve više željni interakcije, stoga će web stranice u 2024. naglasiti dinamičnost. Od hover efekata do mikrointerakcija, dizajneri će koristiti sve kako bi angažirali posjetitelje na novim razinama i pružili im ne samo atraktivan izgled web stranice već i iskustvo kojem će se s nestrpljenjem vraćati.

5. Personalizacija za nezaboravno iskustvo

Umjesto generičkih iskustava, web stranice će se pomoću umjetne inteligencije sve više prilagođavati korisnicima. Individualizirani sadržaj, prilagođen korisničkim preferencijama, bit će ključ za stvaranje nezaboravnog online doživljaja u 2024. godini što dugoročno privlači posjetitelje i jača povezanost s brendom.

Web stranice koje usvoje ove trendove ne samo da će biti vizualno privlačne, već će pružati i optimalno korisničko iskustvo, čime će jačati povezanost s posjetiteljima i brendom.

© 2015-2023 WEbagent SArajevo. All rights reserved.