Brzina web stranice je značajan faktor rangiranja na Google pretraživaću, što znači da što je vaša stranica brža, to će se bolje rangirati. To znači da je brzina web stranice važna za SEO. Osim toga, brzina web stranice također utiče na korisničko iskustvo koje vaša stranica pruža. Vjerovatnije je da će ljudi ostati na vašoj web stranici ili shop ako se brzo učitavaju.
Sa poslovnog stanovišta, nedostupna, spora ili pokvarena web stranica može naštetiti vašem brendu.
Dakle, provjera brzine vaše WordPress web stranice je važna jer vam pomaže da identificirate područja poboljšanja. Na ovaj način možete poduzeti korake da ubrzate svoju web stranicu za svoje posjetitelje.
PageSpeed ​​Insights
Google je već naveo da je brzina web stranice važna za SEO. PageSpeed ​​Insights je Googleov softver koji se koristi za izvještavanje o učinku na web stranicama. Preciznije, mjeri performanse stranice na desktopu i mobilnim uređajima omogućavajući vam da simulirate različite uređaje.
Rezultati performansi PageSpeed ​​Insights su zasnovani na Lighthouse bodovanju i kreću se od 0 do 100 (što je više, to bolje). Različite parametri koji se razmatraju su ponderisane i uključuju prvu sliku sa sadržajem, indeks brzine, najveću sadržajnu boju i ukupno vrijeme blokiranja, između ostalog. Uopšteno govoreći, rezultat učinka PageSpeed ​​Insights preko 85 znači da vaša web stranica radi dobro.
PageSpeed ​​Insights vam daje pregled onoga što možete učiniti da poboljšate brzinu stranice vaše web stranice. Na primjer, možete vidjeti mogućnosti koje su prijedlozi koje možete implementirati kako biste pomogli da se vaša stranica brže učitava. Prema PageSpeed ​​Insights, ovi prijedlozi ne utiču na ocjenu učinka vaše web stranice.
Slično, također možete vidjeti Dijagnostiku i Prođene revizije . Alat također pruža korisne prijedloge za korisničko iskustvo o tome kako možete optimizirati svoje web stranice za mobilne uređaje.

© 2015-2023 WEbagent SArajevo. All rights reserved.